Over ons

Wiekloop sinds 1997

Hardloopwedstrijd voor iedereen

De jaarlijkse Wiekloop is een hardloopwedstrijd voor iedereen! Afstanden die voor iedereen haalbaar zijn van klein tot groot, van recreant tot hardloper.

MissiE

Wat wij willen

Een brede opzet van de Wiekloop was en is nog steeds de doelstelling. Afstanden die voor iedereen haalbaar zijn van klein tot groot, van recreant tot hardloper, van 1 kilometer tot 10 kilometer.

Onder deskundige leiding werden er vanaf het eerste uur trainingssessies, voorafgaande aan de Wiekloop gehouden, om de Wijkers en recreatielopers te trainen om aan deze unieke dorpsloop “De Wiekloop” mee te kunnen doen. Uit deze trainingsgroep is de huidige loopgroep de Reestrunners ontstaan.

Het huidige bestuur bestaat uit de volgende personen:

  • Catja van der Molen
  • Eddie de Boer
  • Catja van der Molen
  • Jinny Bouwer
  • Jolanda Talen
  • Roxanne van der Spek
  • Marcel van Nuil – Voorzitter

GESCHIEDENIS

Hoe het begon

Halverwege de negentiger jaren ontstond het idee bij een tweetal atleten om een hardloopwedstrijd te organiseren in De Wijk. Tonnie Korsten en Johan ten Kate waren de grondleggers van deze wedstrijd. Samen met de Oranjevereniging organiseerden zij de eerste Wiekloop in 1997, toen nog over het oude parcours: start bij de feesttent, stukje door het dorp en door naar het ooievaarsstation en terug door Dickninge.

Al snel bleken de taken voor de organisatie van de Wiekloop teveel voor twee mensen en werd het bestuur met een aantal extra atleten uitgebreid. Henk Kreeft, Erik Kuyer en Wim van Zanten kwamen het bestuur versterken. 

Vanaf het begin heeft de Wiekloop een doorlopende groei gekend met een start van 200 deelnemers toen naar de huidige 500 deelnemers.

Wat wij organiseren

Sportief-wandelen_hardlopen-e1464090776882

CLINICS

Wij helpen jou om fit en gezond te blijven en uiteraard je klaar te stomen voor de Wiekloop en Crossloop. Dit doen wij door samen met de Reestrunners en Atlassport clinics te organiseren.

> Bekijk onze clinics

Wiekloop-2016-4A

De WIEKLOOP

De jaarlijkse Wiekloop is een hardloopwedstrijd voor iedereen! Afstanden die voor iedereen haalbaar zijn van klein tot groot, van recreant tot hardloper. Al sinds 1997.

> Lees meer

bigstock-Mud-Race-Runners-Detail-Of-The-252246925

CROSSLOOP

Lekker door de natuur en weg van het asfalt wij zoeken de mooiste routes uit rondom de Wijk en organiseren een gezellige en sportieve corssloop

> Lees meer

Scroll to top